k/pop��ler
2
amerika'nın tropik ormanlarında ve güney afrika'da görünen yüksek ateş, ağrı, akut nefrit(böbrek iltihabı), sarılık, kanamalar, koyu renkli idrar gibi belirtileri olan eskiden stegomia fasdata da denilen, aedes aegypti türü sineğin ısırmasıyla oluşan viral bir hastalık. aşısı var.
2010' da iki kişi tarafından kurulan sosyal medya uygulaması. sunduğu bir sürü filtreler ve fotoğraf düzenleme araçları ile burada içerik fotoğraftan oluşuyor. instagram mobile first anlayışıyla web sitesinden ziyade mobil uygulamaları aracılığıyla hizmetlerini veriyor. tabii 2010'da android henüz yeni yeni emeklediğinden dolayı ilk başta apple ailesinde kullanılabiliyordu. web sitesinde bazı özelliklerine erişemiyorsunuz. kuruluşundan iki yıl sonra facebook instagramı bünyesine kattı. bundan iki yıl sonra da whatsapp'ı bünyesine kattı facebook.
edit:
ulaşamadığınız özelliklerden birisi: direct message
ingiltere dışişleri bakanı althur balfour'un girişimiyle, birinci dünya savaşı sırasında, 1917'de başlatılan ve filistin'de yahudi devletinin kurulmasını öngören bir girişimdir. yahudilere, filistin toprağı vaadidir. hukuki bir değer taşımıyor ama abd, fransa, italya ve japonya'nın desteklediği bir deklarasyondur. bildiride, filistinlilerin dinsel ve medeni haklarının ihmal edilmemesi gerektiği şartı koyulmuştu.
(bkz: amerika'nın ortadoğu politikası)

drive - 2011

ikinci izleyişimde filmin ne kadar sıkıcı olduğunu fark ettim. başkarakter hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyoruz. ıssız adam rolünde oynuyor. girdiği diyaloglarda çok yavaş bir bilgisayar gibi tepki veriyor. aşık olduğu kadınla da ve ilişkileriyle de bağ kuramıyoruz. çünkü hiçbir şey yaşamıyorlar. karakterleri tanımıyoruz. adam öyle ki hayatında tanıdığı ve onu beğenen ilk kadını bulmuş gibi tanışmanın üzerinden çok geçmeden büyük fedakarlıklar yapıyor. ne bunun öncesinde ne de sonrasında birbirleriyle düzgün bir şekilde konuştuklarını görmüyoruz. birbirlerini tanımıyorlar.
kötü karakterler çok çocukça tasarlanmış.
sonra ustanın, patronundan para isterken adamı övmesi falan bunlar inanılmaz yüzeysel. çok boş bir film ya. ilk seferinde çok beğenmiştim oysa ki.
konserlerinde büyük gösteriler yapmayı ihmal etmeyen alman hard rock grubu.
genellikle şirketlerin ürünlerini, reklamı yayınladığı platform kullanıcılarına tanıtmak için kullandığı, yayınlaması için platform sahibine karşılığında ücret verdiği yazı, resim, ses, video gibi materyallerden oluşur. ürünü tanıtmak ve satmak, daha çok kişiye kullandırtmak amacını taşır. bazen de insanların şirketle, markayla duygusal bağ kurması için ürünlerinden bağımsız bir şekilde yayınladığı reklamlar vardır. örneğin türkiye için 29 ekim cumhuriyet bayramı'nda yayınlanan reklamlar, bu tür reklamlardır.
edit: yazacağımı unutup tanımı girmişim sadece. reklamın çok önemli olduğunu bugün acı bir şekilde gördüm ve daha net anladım. kimsenin bilmediği bir şey yapmak, onun ne kadar iyi veya kötü olduğundan bağımsız bir şekilde tamamen etkisiz ve boşa üretilmiş emektir. tıpkı çaylak sözlük'üm gibi.
uyarıcı olmak, o yöne yönlendirmek.
prokaryot translasyonunda, translasyon uzama faktörü-p (ef-p)' nin birinci aminoasit ile ikinci aminoasit arasındaki sentezi katalizleyerek peptit oluşumunu stimüle etmesi.
geçenlerde keşfettiğim, sanırım en korsan site. yani netflix'in dizileri zaten hemen korsana düşüyordu ama diğerlerini bi burda gördüm. sürekli kapatılıyor fakat aynı hızda geri açılıyor. bakalım dizi deryasında ne kadar hüküm sürebilecekler.
tdk'ya göre uygulamada olan anlamına geliyor. wiki'de ise pratik olarak gerçekte var olan ve uygulanan ancak kanunlarla belirtilmemiş anlamını taşıyor. bir örnek:
isviçre'nin de jure bir başkenti yoktur. yani anayasada bir başkent tanımlanmamış. ama türkiye'nin başkenti de jure olarak ankaradır. çünkü ankara, kanunlara dayanılarak başkent sıfatını almıştır.
isviçre'nin başkenti yok ama pek çok devlet kurumu ve parlamento, bern şehrinde bulunduğu için defakto başkent bern'dir.
lübnan ve fas'ta yasalara göre resmi dil arapça'dır. ancak yasalarda olmayan fransızca, defakto dildir.
mühendislikte ise defakto teknoloji, fikri mülkiyetin ve teknik bilginin gizli tutulduğu bir sistemdir. genelde sadece bu teknolojinin sahibi, ilişkili ürünleri üretir.
standart teknoloji ise herkesin bu teknolojiden yararlanan bir ürün üretmesine olanak tanımak için belli bir dereceye kadar açıklanmış sistemlerden oluşur.
cep telefonlarında kullanılan cdma1x defakto teknolojiyken, neredeyse her telefonda bulunan gsm ise standart teknolojidir.
kaynak: wikipedia